Behind the scenes

Before & After


This was a garden that required a complete design as the garden was completely unusable and unsafe for my clients and their children. The brief stipulated that there was need for an entertaining area. I advised them to have it at the back of the garden because it would make the family use the full extent of the garden space, with a built in BBQ area, bespoke built table and seating and raised planters. As my client had three children they also wanted a substantial area of lawn, but I was able to plant along the edge partly to screen some of the newly erected contemporary style slatted fencing that was along all three sides of the garden.

The original garden

Site cleared and new fencing underway

New hard-landscaping constructed


Plants and painting arrive

Planting designed for the whole garden

The completed project ready to enjoy